Uusi lehti 9/2017

Lehden kansi

Syyskuun teemana on kunnostus. Vierailemme Raumalla ihastuttavassa puutalossa, jonka asukkaat ovat itse kunnostaneet, sekä Nuutajärven kartanossa, jossa suuri työ on vielä meneillään. Neuvomme, millaiset pintakäsittelyt sopivat vanhoille huonekaluille. Tyylikoulu-sarjassa on vuorossa kustavilaisuus, ja kerromme myös filigraanilasista ja kansallispuvuista. Kulttuurimatka vie Kauttuan ruukkiin, josta löytyy Alvar Aallon arkkitehtuuria.

Raumalaiset Paula ja Juhani Korpinen ovat kunnostaneet itse vanhan puutalonsa. He kertovat, kuinka innostus syttyi ja työ onnistui, vaikka aiempaa kokemusta ei ollut. Paula Korpinen on opetellut monta perinnemaalauksen tekniikkaa.
Filigraanilasia alettiin tehdä Nuutajärvellä 160 vuotta sitten. Välillä taito oli kadoksissa, 1950-luvulla sen elvytti Kaj Franck. Suomalaisen filigraanin tarinan kertoo aiheesta kirjan tehnyt Marja-Leena Salo.
Kauttuan ruukki Eurassa on 1600-luvulta nykyaikaan toiminut teollisuusalue. Viime aikoina sitä on ryhdytty avaamaan matkailulle, ja tarjolla onkin aikamatka Suomen teolliseen historiaan ja arkkitehtuuriin, jossa uusinta kerrostumaa edustavat Alvar Aallon työt.
Suomalaisten kansallispukujen värikkyys ja taidokkuus viehättää Mari Varosta. Hän on kerännyt sadan kansallispuvun kokoelman ja myös käyttää pukujaan.

Antiikki & Design 9 / 2017 ilmestyi 20.9. Seuraava numero ilmestyy 18.10. Vuoden 12 numerosta 2 on kaksoisnumeroita. 24. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa