Uusi numero 11-12/2017

Lehden kansi

Ihana joulunumero vie vanhan ajan joulutunnelmaan suomalaisiiin koteihin ja Lontooseen Charles Dickensin kotimuseoon. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi esittelemme upeasti kunnostetun Eduskuntatalon. Kerromme myös 1910-luvun Suomen uusista tuulista sekä von Wright -taiteilijaveljesten elämästä.

Eduskuntatalon rakentaminen 1926-31 oli nuorelle valtiolle tärkeä saavutus. Rakennus oli kokonaistaideteos, joka edusti maamme parasta osaamista. Esittelemme talon, joka on avautunut remontin jälkeen upeasti alkuperäiseen henkeen kunnostettuna.
Entisöijä Jarmo Tiihosen kotona on hurmaava vanhan ajan joulutunnelma. 1920-luvun talo on sisustettu aikakauteen sopivasti antiikilla ja William Morrisin tapeteilla.
Kirjailija Charles Dickensin kotimuseossa Lontoossa huomaa, että Saiturin joulu -tarinan kirjoittaja oli itsekin todellinen jouluihminen.
Ateneumin näyttely esittelee von Wright -veljekset, jotka tunnetaan erityisesti lintumaalauksistaan. Magnus, Wilhelm ja Ferdinand tekivät kuitenkin muutakin, ja kaikilla oli erilaiset elämäntarinat.

Antiikki & Design 11-12 / 2017 ilmestyi 29.11. Seuraava numero ilmestyy 10.11.2018. Vuodessa ilmestyy 10 numeroa. 24. vuosikerta, Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki.

Seuraa meitä somessa