Uusi numero 8 /2015

Kansikuvassa Kerttu Nurmisen lasitaide kohtaa antiikkikalusteet Kari-Otso Nevaluoman kodissa.

Oman kotiseudun antiikki on entisöijä Jarmo Tiihosen intohimo: hän esittelee syyskuun numerossamme kotinsa, jonka sisustanut Lahden-Heinolan alueen kustavilaiskalustein. Poimimme huutokaupoista myös aina muodikasta itämaista tyyliä ja esittelemme Kerttu Nurmisen upeaa lasitaidetta.

 

KOTI. Entisöijä Jarmo Tiihosen koti Hollolassa on sisustettu lähiseudun antiikilla. Tiihosen kunnostamissa kalusteissa näkyvät 1700- ja 1800-luvun vaihteen kustavilaisen ajan alkuperäiset voimakkaat värit. Tyyli ei todellakaan ollut pelkkää vaaleanharmaata!
ANTIIKKI. Itämainen eksotiikka on kiehtonut eurooppalaisia 1700-luvun rokokoon ajan chinoiseriesta 1800-luvun turkkilaisiin tupakkahuoneiden kautta nykyaikaan asti. Kiinalaista alkuperää on myös ikiklassikko sinivalkoinen posliini.
TAIDE. Helsingin taidemuseon HAMin uusien tilojen avautuessa Tennispalatsissa vietetään myös Taidesalonki-gallerian 100-vuotisjuhlaa. Taidesalongin omistajien Bäcksbackan suvun lahjoituskokoelma on HAMin kokoelman perusta - ja galleria toimii yhä.

Antiikki & Design ilmestyi aiemmin nimellä Glorian Antiikki. 22. vuosikerta. 10 numeroa vuodessa. Numero 8 / 2015 ilmestyi 23.9. Seuraava numero ilmestyy 21.10.

Seuraa meitä somessa