Vanhan ajan rautakauppa

Domus Classica, suomeksi Klassinen talo, myy uutta tavaraa, kuten vanhojen mallien mukaan tehtyjä ovia, kädensijoja, kaakeleita ja sähkötarvikkeita - muun muassa pistokkeita ja sähköjohtoja. Niillä uskoisi olevan kysyntää Helsingin keskustassa, jossa on varmaan eniten vanhoja kerrostaloja Suomessa. 

Domus Classican liiketila on Helsingin Erottajalla. Vasemmalla näkyy vanhanmallisia lämpöpattereita, keskellä olevassa telineessä taas oven kädensijoja.

- Metsänkylän Navetan asiakkaat Hattulassa tietävät tarkkaan mitä haluavat ja noutavat esimerkiksi vanhoja ikkunanpuitteita tai ovia rakennustyömailleen, kun taas kaupunkilaiset tarvitsevat enemmän opastusta. He myös ostavat pientavaraa, kuten puhdistusaineita tai harjoja, kertoo liikkeen omistaja Pia Kuurma

Domus Classican omistaja Pia Kuurma kertoo, että päätös avata kaupunkiliike ei ollut helppo. Kun Erottajalla vapautui liiketila Suomen Kulttuurirahaston omistamassa talossa, asiat loksahtivat paikoilleen.

Ei tarvitse omistaa vanhaa taloa tai asua jugendajan huoneistossa, kun jo löytää kiinnostavaa katseltavaa. Täällä on myynnissä muun muassa belgialaisia sementtilaattoja, joissa on klassiset koristekuviot. 

Sementtilaattoja voi ostaa myös yksitellen.
Isot, puiset saunakiulut ovat harvinaista tavaraa, tietää se joka on yrittänyt löytää niitä tavallisesta rautakaupasta.

Domus Classica

Seuraa meitä somessa