Video: Muijan makeat kankaat

Miksi suomalainen printtikangas vetoaa japanilaisiin? Vintagekauppias Taina Vuorela myy muun muassa Marimekon vanhoja tekstiileitä ja design-astioita. Katso videolta Vuorelan tarina, miten hän alkoi kerätä kotimaan designia asuessaan Kreetalla ja miten syntyi Muija Oy.

Taina Vuorelan ja päätoimittaja Maija Toppilan keskustelu on tallennettu 10.9.2015 Habitaren Antiikkitapahtumassa.

Katso lisää keskusteluita Habitaren Antiikkitapahtumasta!

Hulivilistä antiikkikauppiaaksi: Johan Schulmania ei koulunkäynti kiinnostanut, mutta hän kiri Åbo Akademiin opiskelemaan taidehistoriaa. Hän teki hienon uran Bukowskisin huutokaupassa ja perusti lopulta oman liikkeen, Schulmanin Taideliikkeen. Johan Schulman on erikoistunut kustavilaisuuteen, mutta seuraavaksi valikoima saattaa jopa laajeta tanskalaiseen tiikkiin.

Tapio Wirkkalan lipunkantaja: Tapio Wirkkala loi Iittalan rinnalla pitkän ja hienon uran saksalaisen posliinitehdas Rosenthalin suunnittelijana. Pekka Brummer myy näitä hienostuneita astiastoja ja esineitä yrityksessään Brummer & Brummer. Katso videolta, mitä Pekka Brummer kertoo tuntemastaan Tapio Wirkkalasta.

Paimentolaismattojen ystävä: Seija Charmi löysi rakkauden Saksasta: hän avioitui iranilaisinsinöörin kanssa ja muutti viideksi vuodeksi Iraniin. Suomeen muutettuaan pariskunta on vuodesta 1989 tuonut parhaita iranilaisia mattoja. Mattoliike Pazyrykin omistaja Seija Charmi kertoo, että häntä viehättävät eniten paimentolaismatot, sillä ne on tehty omien lampaiden villasta, värjätty ja kudottu itse, ja siksi ne ovat yksilöitä kaikki.

Seuraa meitä somessa