Designhuumaa

Päätimme lähteä katsastamaan Helsinki Design Weekin (1-11.9. 2016) järjestämää Design Marketin satoa Kaapelitehtaalle. Onneksi lähdimme ajoissa, sillä emme todellakaan olleet ainoita, joiden suunnitelmat lauantaipäivälle  olivat saman suuntaisia. Design Market on "varastomyyntitapahtuma", jossa tuotteet vaihtavat omistajaansa kohtuuhinnoin. Kun saavuimme paikalle, näimme jo ihmisten raahaavan löytöjään:  mattoja, tuoleja ja lamppuja. Näyttää lupaavalle, mietin.

Aamupäivällä ei vielä ollut jonoja. Lähdettyämme pois, sisääntulojonot Design Marketiin olivat kymmenien metrien mittaiset.

Kaapelihalli oli tupaten täynnä ihmisiä. Ihmismäärä oli sen verran valtava, ettei lastenvaunuja voinut ottaa sisälle. Tämä varmasti saattoi vaikuttaa myös monen lapsiperheen kierrokseen käytettävän ajan pituuteen.

Onneksi myynnissä oli myös tuoleja, joissa pieni näyttelyvieras saattoi levähtää. Matias Fritz Hansenin Drop tuolissa.

Oli mahtava huomata, miten paljon tapahtuma veti muotoilusta kiinnostuneita ihmisiä ja miten laaja tarjonta oli: suuria kaikkien tuntemia suunnittelijanimiä ja tuoreempia, vasta kannuksiaan kerääviä lupauksia.

Minna Parikan kenkien luona kuhisi. Toinen toistaan herkullisemmat ihanuudet houkuttivat minuakin. Mukana myös mallikappaleita ja vanhempaa tuotantoa!
Joskus ei tarvita kuin hyvä idea. Peltipurkeista tehdyt valaisimet sopivat industrialistiseen henkeen. Tai vaikka huumorintajuisen poikamiehen keittiöön.

 Varaa aikaa ja sopiva budjetti, täältä saat yksilöllistä ja kaunista designia kotiisi! Kuvissa muutamia namupaloja, joihin itse ihastuin!

Henna Lambergin kauniit keramiikkarasiat. Koruille ja aarteille.
Vintagemattoja ei voi koskaan olla liikaa? Takana roikkuvat metallilangoin koristellut matot ovat häämattoja. Madesignin osastolta.

 

Vaikka kesä alkaakin olla jo ohi, Kuviokioskin Itämeren innoittaman Archipelago-sarjan lokkitarjottimella se jatkuu.

 

Terraviiva on turkulainen yritys, joka tekee käsityönä sisustuslaattoja. Kuvassa jääkaappimagneetteja. Ehkä kauneimpia ikinä!

 

Jukka Isotalo valmistaa lasitusliikkeen ylijäämäpaloista ja kierrätyspulloista lasiesineitä, jotka on koristeltu hiekkapuhaltamalla.
Mokokon kynäkotelot. Tyylikästä!
Johanna Gullichsenin kankaat ovat jo nyt klassikoita. Ja mikä parasta ne yhdistyvät yhtä hienosti moderniin kuin vintage- ja retrohenkiseenkin sisustukseen.
Kakkoslaatu-Octo- valaisimia oli edullisesti tarjolla.
Mifukon iloiset korit yhdistävät suomalaisen ja afrikkalaisen muotoilun ja suunnittelun. Korit suunniteltu Suomessa ja tehty paikallisin naisvoimin Keniassa. Samalla perinteinen käsityötaito siirtyy sukupolvelta toiselle. Hieno idea!
Eero Aarniota on tarjolla sekä täällä ostettavaksi -ja laajemmin koko tuotantoa on ihailtavana Design Museon näyttelyssä 25.9 saakka.
Tarvitsisi enää hyvät juhlat, jonne tämän Paola Suhosen suunnitteleman Ivana Helsinki jakun laittaisi.

 

Kuovi on tuonut Birger Kaipiaisen kauniit myös kankaisiin.
Pikku Höpönassulle syksyksi pipo Metsolan ja Fredrikssonin yhteistyömallistosta
Kolme Designilta herkkää ja kaunista muotoilua.
Minimin tyylikkäät istuimet keittiöön, baariin tai saunaan...
Nyt harmittaa! Tämän Aikainen- merkkinen tyyny minun olisi pitänyt ehdottomasti ostaa. Se sopisi meille Hankoon täydellisesti. No huomenna ehtii vielä!

 

Suosittelen lämpimästi tapahtumaa, jossa saat hyvän läpileikkauksen muotoilun uusiin tuuliin!

Design Market Kaapelitehtaalla 3-4.9. 2016 klo 11-18

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa