Habitaren Antiikin syyssatoa

Messukeskuksessa vietetään nyt Habitaren myötä sisustukse juhlaa. Habitaren Antiikki- tapahtuma on tänä vuonna yhdistynyt samaan halliin kuin piensisustus. Mielestäni ihan hyvä kombo. Näin nekin jotka eivät välttämättä muuten antiikkia tai vintagea lähtisi katsomaan, tulevat niiden kanssa tutuiksi. Uuden ja vanhan yhdistäminen on nykyään sitä trendikkäintä sisustamista.

Momono on hyvä esimerkki liikkeestä, jossa myydään sekä vintagea että innovatiivista uutta suunnittelua.
Topiquen osastolla minut hurmasi Jussi Mäntysen Rosvoritari. Se oli kipsiä vaikka näytti pronssiselta.
Nanny Stillin Harlekiini.sarja. Ajanpatinaa-osastolla.
Muijan osastolla oli Ruskaa.
Linjakas, mahdollisesti ruotsalaista tuotantoa edustava keinutuoli. www.antiikkilöytö.fi
Samalta osastolta löytyi myös Merivaaran naulakko ja Bertel Gardbergin aterimet.

 

 

Bjørn Wiinbladin upeat lasit löytyibät Brummer & Brummerin osastolta. Se on mielestäni messuista toiseen ihan ehdottomasti yksi kauneimmista ja tyylikkäimmistä osastoista.
Tällainen rottinkinen tarjotin olisi mukava saada sänkyyn aamukahvin kera. Yksityisen myyjän osasto.

 

Olen jo vuosikausia kiertänyt erilaisia messuja, markkinoita ja tapahtumia, joihin tavalla tai toisella liittyvät sisustus, vintage, antiikki ja design. Näin myyjätkin ovat tulleet tutuiksi. Minut nähdessään he moikkaavat ja vaihtavat kuulumisia. Tuntuu kuin olisi tullut "kotiin", ystävien pariin. He tunnistavat tyylini ja tietävät, mitä keräilen. Tällä hetkellä etsin  Kaipiaisen Aatami-sarjan isoa ruokalautasta. Ostin niitä aikoinaan kuusi kappaletta eräästä antiikkitapahtumasta, mutta koska perheessämme on seitsemän jäsentä, niitä on yksi liian vähän, seitsemäs uupuu. Tutut myyjät ovat luvaneet pitää silmät auki ja ilmoitella minulle, mikäli lautanen tulee heille jossain vastaan. Uskon, että tällaista palvelua on enää harvoin muualla tarjolla.

Kiitos teille myyjät ja kauppiaat hyvästä palvelusta ja kiinnostavista osastoista.

Eikös Kaipiaisen Sunnuntai ja Aatami sovikin kauniisti yhteen?

Huomenna sunnuntaina kannattaa tulla paikalle jo kello 11, jolloin Antiikki & Design-lehden uusi päätoimittaja Mirva Saukkola ja Sami Sykkö keskustelevat, miten yhdistää sisustuksessa vanhaa ja uutta ja sen jälkeen kello 12 minulla on puheenvuoro aiheesta Vintagen trendit.

P.S. Kiersin messut aika kiireellä, mutta huomenna viivyn siellä koko päivän ja kuvaan lisää sekä uusia sisustustuulia että vintagen ja antiikin trendejä. Nykäise hihasta ja tule juttelemaan!

Sydämellisesti tervetuloa!

Lauantaina kerroin kodista tunteen ja mielikuvien paikkana. Koti on mielentila.

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa