Ihastuttava Solgården

Tuoreimmassa Antiikki & Design -lehdessä on juttu Hangon upeista majoituskohteista, joista yksi on Villa Solgården.

Aikoinaan Villa Solgårdenin tontilla toimi ratsastusmaneesi, jonne tuotiin hevosia kylpylävieraiden käyttöön. Vuonna 1914 kauppias Karl Frank vuokrasi tontin ja rakennutti paikalle 19-huoneisen pensionaatin. Talon suunnitteli, kuten monen muunkin talon Hangossa, rakennusmestari Gustaf Welander. Rakennus on toiminut sekä pensionaattina että rautatieläisten yhdistyksen  jäsenten harrastus- ja virkistyskäytössä 1920-luvulta alkaen. Nyt rakennus on Bed & Breakfast -tyylinen majoituspaikka, joka on avoinna kaikille, jotka siellä haluavat yöpyä. Pienin varauksin tosin. Hotelli on tarkoitettu aikuisille, ja sinne ovat tervetulleita yli 12-vuotiaat lapset.

Hotelli on remontoitu muutama vuosi sitten arkkitehti Joanna Maury-Aholan johdolla ja se on tyylikäs ja rento kokonaisuus. Sisustuksessa yhdistyy uusi ja vanha kauniilla tavalla. Antiikkiesineet, joita huoneisiin on ripoteltu, on saatu nykyisen omistajan suvusta.

Valoisa, kaunis ruokasali

 

Rakennuksen yläkerran arkkitehtuurissa pitkine käytävineen ja sen varrelle sijoiteltuine huoneineen on vanhan täyshoitolan tunnelmaa

 

Wäinö Aaltosen kaunis työ Madonnasta ja lapsesta.

 

 

 

Viehättävä oleskelutila alakerrassa.
Hotellivieraille on varattu kymmenen Jopo-polkupyörää.
Piharakennuksessa on myös viehättäviä huoneita.
Pihatalon huone.

 

 

 

 

Villa Solgårdenin osoite on Tähtikuja 2, Hanko

 

p. +358 40 18 2323 3

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa