Lahden messulöytöjä

Piipahdin sunnuntaina Lahdessa raviradalla. En kuitenkaan ihaillut hevosia vaan laadukasta antiikkia Lahden antiikki- ja keräilymessuilla, jotka pidettiin 30-31.3.2019. Myynnissä oli paljon pientavaraa, astioita, lasia ja keräilyesineitä. Ja löysin myös muutaman upean pääsiäispöytään sopivan liinankin. Tässä mielenkiintoisia poimintojani messuilta.

Gunnel Nymanin suunnittelema kaunis lasiesine. Esine on valmistettu erikoiseränä vuonna 1987. Se on signeerattu Gunnel Nyman Nuutajärvi 1947/1987.Yksityinen myyjä.
Kaunis jugendmaljakko 1900-luvun alusta, Riihimäen lasi. Yksityinen myyjä.
Sarpanevan Saturnus-pata. Yksityinen myyjä. Ihanan raanun padan alla on suunnitellut suomalainen tekstiilitaiteilija Elsa Montell-Saarnio. Pata 90 e, raanu 100 e. Yksityinen myyjä.
Kuppeja ja kippoja tarjosi Pieni Pihapuoti.

 

Tapio Wirkkalan upea lasipullo 550 e. Osto-ja myyntiliike Ajan-Muisto Oy
Raija Uosikkisen iki-ihanan Emilia-sarjan voipurkki. Ajan-Muiston osastolla.
Valion paimenpoikaa lahjoitettiin menestyneille maidontuottajille. Nykyään sellainen on haluttu keräilykappale. Hinta 230 e. Pöydällä myös muita keräilijän aarteita. Yksityinen myyjä

 

Kauniit vanhat kirjekuoret, joista toinen olympiavuodelta. Sopisivat vaikka kehyksiin. Yksityinen myyjä.
Kahvilan vieressä oli herkkujen ohessa kaupan myös Miklos Pörin ja Silja Salosen aarteita. Tässä Itävaltalaisen Frieda-posliinitehtaan valmistama hieno maustesarja suomenkielisellä tekstillä.
Saara Hopean snapsilasit alkuperäisessä pakkauksessa. Näitähän voi käyttää vaikka soija-astiana tai kuten eräs myyjä minulle vinkkaisi. Tai vaikka kauniina ketsuppi- tai sinappi-astioina, jotta ei tarvitse nostaa ketsuppipurkkia pöytään. Yksityinen myyjä.
Upea Riihimäen lasin Aurinkopullo myös alkuperäisessä paketissa. Muistakaa hyvät ihmiset säilyttää myös paketit. Se nostaa arvoa. Yksityinen myyjä.

 

Kupittaan saven seinäreliefi, suunnittelija Viljo Mäkinen. Näitä on tehty eri värisinä ja erilaisilla lasitteilla. Yksityinen myyjä.
Ihana vintagehame 15 eurolla, valmistaja Tähtimuoti.

 

Leena Korpisen Tampellalle suunnittelema kaunis Pihlajanmarja-niminen pöytäliina. Liina on ollut tuotannossa 1970-80. Romua ja Romantiikkaa -osastolla, 18 euroa.
Muistoja helisyttävät purkit. Romua ja Romantiikka-osastolla.
Kauniissa iltalaukussa oli 1920-l henkeä. Yksityinen myyjä.
Upea pikkuparfyymisetti. Vastaavat setit erityisesti joltain tunnetulta merkiltä ja jopa koristeena olleet (tyhjät) parfyymipullot ovat maailmalla todella keräiltyjä. Yksityinen myyjä.

 

Soma muki "kiltille tytölle", Arabia. Yksityinen myyjä.
Viva Designin osastolla huomioni kiinnittyi Gunnar Nylundin Rörstrandille suunnittelemaan hauskaan keltaiseen maljakkoon. Taaempana myös Rörstrandin sydänmaljakko.
Dora Jungin kauniit liinat sopivat pääsiäispöytään. Ajanpatinaa.
Nanny Stillin upea Harlekiini sarja, Ajanpatinaa-osastolla.
Viimeisenä tunnistustehtävä. Voisiko tämä Arabia Ara-osastolle tehty karhu olla Lea von Mickwitzin suunnittelema?

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa