Vietämme Pääsiäisen tuttuun tapaan Hangossa. Tässä tunnelmapaloja vuosien varrelta ja koristeluvinkkejä. Minun pääsiäiseeni kuuluu yhdessäoloa perheen kesken, vähän askartelua, paljon perinteisiä herkkuja kuten lammasta, pashaa ja kulitsaa.
Pääsiäisen symboliikkaa voi myös lukea kirkon liturgisista väreistä. Violetti on katumuksen, odotuksen ja parannuksen väri, jota käytetään mm. hiljaisella viikolla. Mustaa puolestaan Pitkänä Perjantaina sekä sitä seuraavana lauantaina.
Meillä Pääsiäisviikolla sisustukseen ilmestyy keltainen väri, se muistuttaa kullasta, jota käytetään valkoisen rinnalla kirkon erityisenä juhlavärinä. Värit kuvastavat iloa, kiitosta, juhlaa, viattomuutta, puhtautta ja autuutta.
Oikein Hyvää Pääsiäistä!
Tytöt askartelivat oveemme pääsiäiskranssin muutama vuosi sitten.
Pääsiäisviikolla tunnelma muuttuu surusta kohti iloa. Pitkänä Perjantaina on aika hiljentyä.
Pääiäiseen sopiva Tiputarjotin löytyi taannoiselta Porvoon retkeltä Pehtoorin Perikunta- nimisestä ihanasta kaupasta.
Tiput ja Heljä Liukko-Sundströmin puput piristävät myös lasikaappia.
Messinki ja kupari ovat nyt kovassa huudossa, mutta niin ne olivat ennenkin. Vanha kupariastia toimii nykyisin kukkaruukkuna. Ostin sen erään hankolaisen talon muuttomyynnistä.
Pääsiäispöytä katetaan kauniisti. Lohjalla sijaitsevassa Antiikkiliike Fasaanissa oli myynnissä kauniit aterimet ja sopivan pääsiäishenkinen talouspaperirullan pidike.
Pashaa ja isomummin kirjailema jugendliina
Vanhaan kaakeliuuniin sytytettävä valkea luo tunnelmaa.
Tulppaanit ovat mielestäni myös pääsiäiskukkia. Etenkin kun ne yhdistää pajunkissoihin.
Viime vuonna toin pääsiäisherkkuja pöytään suoraan Barcelonasta!
Pääsiäissunnuntaina munien piilottamis- ja etsimisleikin kruunaa munien avaaminen, joka on tarkkuutta vaativaa puuhaa!
Isoisäni isän pojantyttäreltään Ingalta aikoinaan saama pääsiäiskortti. Rauhallista Pääsiäistä myös minulta ja perheeltäni.