Taidemaalariliiton vuotuisessa näyttelyssä

 Kävin katsastamassa jokavuotiseen tapaan Kaapelitehtaalla Taidemaalariliiton teosvälityksen. Siellä on mahdollisuus nähdä kerralla hieno läpileikkaus tämän hetken taiteeseen. Esillä on 1500 työtä kuudeltasadalta eri taiteilijalta. Taidehistorioitsijana tutkin vanhaa taidetta ja miten siinä näkyy zeitgeist, ajan henki.  Jonain päivänä uusikin taide on vanhaa. Hallia kiertäessä on hyvä pohtia, mitä nykytaide kertoo meidän ajastamme?

 

​

Mitä näyttelystä jäi käteen? Iso merikaapelihalli oli täynnä taidetta kahdessa kerroksessa. Tänä vuonna tuntuu, että työt ovat entistä suurempia eikä  tiheä ripustus oikein anna niille tilaa hengittää. Näyttely oli hengästyttävä kokemus. Vaikutelmani oli myös, että tänä vuonna poliittista, agressiivisen kantaaottavaa taidetta oli vähemmän kuin aiemmin. Mikäli näyttelystä löytää itselleen mieluisan teoksen, sen voi ostettuaan napata heti mukaansa. Hallilla kävelikin muutamia tyytyväisiä ostajia taulupaketin kera.

Poimin tähän muutamia teoksia, joista itse erityisesti pidin. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, näyttely on huomenna sunnuntaina 22.3. auki viimeistä päivää.

 

Mollu Heinon seesteisiä maisemia​​
Mollu Heinon seesteisiä maisemia​​
Juan Antonio Muron töistä olen pitänyt myös aiempina vuosina​
Juan Antonio Muron töistä olen pitänyt myös aiempina vuosina​
Valu Sandorin poseerava hahmo kiehtoi​
Valu Sandorin poseerava hahmo kiehtoi​
Pienikin näyttelyvieras löysi mieleisen työn​
Pienikin näyttelyvieras löysi mieleisen työn​

Kaapelitehtaan teosvälitys lauantaina ja sunnuntaina auki klo 11-17

Taidemaalariliitto täyttää tänä vuonna 80 vuotta, aiheesta lauantaina 21.3 yle puheen  Kulttuuripeilissä klo 21.03

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa