Tervakaupungin antiikkimarkkinat

Kävin viikonloppuna Oulussa, ja tarkoitukseni oli samalla katsastaa kaupungin antiikkiliikkeet. Lauantaille sattui kuitenkin pyhäinmiestenpäivä, eikä sunnuntaina ollut auki kuin yksi liike, Wanhat talon tavarat.

Wanhan talon tavarat -liike sijaitsee historiallisen Oulun kupeessa.

Liike sijaitsee komealla paikalla, Oulun monumentaalikeskukseksi suunnitellun aukion kupeessa. Aukion keskeisimmät rakennukset ovat tuomiokirkko ja sen vastapäätä oleva lyseo, jotka molemmat ovat C.L. Engelin piirtämiä, niiden keskellä on Franzenin puisto. Puiston toisella laidalla on empiretalo, joka on nimetty Franzénin taloksi, mutta ei runoilija F.M. Franzénin mukaan niin kuin puisto.

Arabian vaasi, 1932-49, hinta 70 e. Lasten pelilauta 1950-luvulta, 55 e.

Mitä Wanhat talon tavarat tarjoaa? Nimensä mukaan sellaista esineitä, jota luulisi juuri vanhoista taloista löytyvän. Kauppiaan mukaan myytävä tavaran ikä rajautuu 1940-lukuun. Tarjolla oli talonpoikaisia huonekaluja, Arabian astioita, kotimaista lasia, militariaa, leluja, koulutauluja.

Kirjontatöitä vuodelta 1843, yhteensä 150 e. Suklaamuotti 85 e.

Oli ilahduttava huomata, että talonpoikaiskalusteet olivat pinnoiltaan alkuperäiskuntoisia, sillä juuri värit ja koristemaalaukset ovat usein kansanomaisten huonekalujen kauneinta antia. Myynnissä ollut 1800-luvun nurkkakaappi Vaasasta oli siitä hyvä esimerkki.

Nurkkakaappi, 1800-luku, Vaasa, ootrattu, 825 e. Tuoli on lappilainen kenkäheinätuoli, 80 e.

Kaappi on ootrattu eli maalattu siten, että se muistuttaa mahongin kuvioita. Mietin mielessäni, kuinka upealta kaappi näyttäisikään esimerkiksi modernissa sisustuksessa. Se olisi täydellinen persoona ja katseenvangitsija muuten minimalistisessa ympäristössä.

Puulaiva 65 e.

Vanhaa tavaraa ja designia myyvät Oulussa myös:

Anita Antik, Linnankatu 16, p. 040 033 2582

Pikku-Liinu, http://www.pikku-liinu.fi/

VM Secondhand Import http://www.secondhandimport.fi/

Ajaton Aika http://www.ajatonaika.net/

Sininen pysäkki http://www.sininenpysakki.fi/

 

Seuraa meitä somessa