Vintagen lumoissa

Käväisin Bukowskis Define Fashion huutokaupan näytössä. Esillä oli designaarteita, vanhaa vintagea ja tuoreempaakin tyyliä. Itse huutokauppa tapahtuu netissä 12-15.10.2015.  Tuotteet ovat suomalaisten vaatekaappien kätköstä myyntiin tulleita helmiä.

Tuotteita katsellessani ja hypistellessäni mieleeni muistui hauska tarina, jonka ystäväni kertoi viime keväänä ihailtuani hänen uutta laukkuaan.  "Se on huutokauppalöytö", hän paljasti. Ystävättäreni oli käynyt hyvissä ajoin  huutokaupan näytössä valitsemassa oman suosikkinsa. Varsinaisena huutokauppapäivänä hän laittoi kuitenkin aviomiehensä asialle, koska oli itse kyseisenä iltana, huutoajan päättyessä, teatterissa. Netissäkin huutaessa loppuhetkillä kannattaa olla tarjousten kanssa tarkkana, sillä aktiivisin kauppa käydään siellä -kuten salihuutokaupoissakin-  aivan viime minuuteilla. Väliajalla ystäväni oli innokkaana soittanut miehelleen ja kysynyt laukun kohtaloa. Laukku päätyi hänelle, mutta paljon korkeampaan hintaan kuin mihin hän oli varautunut. Hän kun oli unohtanut antaa puolisolleen budjetin ylärajan. Laukku oli ihanuudessaan  kuitenkin joka euron arvoinen ja edullinen verratessa sitä kaupan vastaaviin laukkuihin.

Mikä olikaan tarinan opetus? Kannattaa laittaa aviomies asialle.

Tämä pepitaruutuinen Chanelin takki oli mielestäni aivan ihana. Se on 1980-luvun lopulta. Vieressä Louis Vuittonin käsilaukku

 

Todellista vintagea! Himottu Kelly-laukku vuodelta 1946. Laukun teki tunnetuksi Monacon tuleva ruhtinatar Grace. Laukku oli asusteena hänen filmatessaan Varkaiden Paratiisi- elokuvaa vuonna 1955. Myöhemmin ruhtinattarena hän koetti sen avulla peitellä pyöristynyttä vatsaansa ja laukkua alettiin kutsua hänen mukaansa Kellyksi.

 

Chanelin kaunis todella haluttu Premiere-mallinen kello.

 

Hermesin kaunis kävelypuku 1950-luvulta.

 

Näitä Jean Paul Gaultierin laseja käyttää myös Lady Gaga! Niiden mallinumero on 56-8171 ja ne on valmistettu Japanissa 1990-luvulla, todellinen keräilyaarre.

 

Upeita merkkihuiveja!

 

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää! Ihana Chanelin rannekoru oli yksi suosikeistani.

 

Carolina Herreran tyylikäs laukku.

 

Tohtori Zivago-henkinen kaunis 1960-luvun turkissomisteinen takki on ollut aikoinaan Anneli Kangas-Cederbergin päällä muotinäytöksessä.

 

Sitten after-ski-tyyliin sopivat karvasaappaat talven rientoihin. Chanelia, tietysti.

 

Louis Vuittonin Forsyth- laukusta pirteää väriä syksyyn!

 

Tuotteet ovat nähtävillä  Bukowskilla , Iso Roobertinkatu 12,  vielä huomisen sunnuntain 11.10. klo 12-16, jonka jälkeen ne siirtyvät Bukowskis Marketin puolelle, josta ne toki saa nähtäväksi tarvittaessa. Lisää ihanuuksia katalogissa!

 

 

ps. Käy kurkkaamassa myös Facebook-sivujaniLöytöretkeijän Paratiisi, jossa kaikkea taiteesta, designista, muodista ja historiasta!

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa