Ekologisilla jouluostoksilla

Kiertelin pari päivää sitten helsinkiläisissä antiikkiliikkeissä. Näytti siltä, että ihmiset olivat joululahjaostoksilla, ainakin väkeä oli liikkeellä tavanomaista enemmän. Hienoa, että ihmiset hankkivat lahjoiksi antiikkia ja vintagedesignia. Ne ovat kestäviä valintoja, ja uskon, että antiikin ja vanhan designin merkitys osana ihmisen elämää vain kasvaa ja monipuolistuu tulevaisuudessa.

Antiikkiliikkeet ovat joululahjoja metsästäville aarreaittoja. Tässä helsinkiläisen Ritvas-liikkeen jouluinen näyteikkuna.

Uskon väitteeseeni siksi, että nykyihmiset ovat kyllästyneet tavaroiden paljouteen ja niiden kertakäyttöisyyteen. Kävin samalla reissulla myös tavarataloissa josko niistä löytyisi jokin kiva lahjaidea, mutta olin suorastaan typertynyt tarjonnan persoonattomuudesta ja laadusta.

Suklaata sentään ostin, ja ajattelin antaa konvehdit lahjaksi tyylikkäästi.

Hopeinen makeismalja on helsinkiläisen hopeasepän O. R. Melinin käsialaa vuodelta 1883. Myyty 240 e, Bukowskis Market.

Se voisi käydä vaikkapa niin, että pakkaan suklaat joko bonbonnièreen eli kannelliseen makeisrasiaan tai makeiskulhoon, vanhaan tietysti. Niitä löytyy antiikkiliikkeistä moneen makuun ja hintaan riippuen valmistusmateriaalista. Koko komeuden kääräisen sitten sellofaaniin. Se on muuten biohajoava materiaali.

Saara Hopean muotoilemat suuret lasit sopivat moneen käyttöön, hinnat 40-60 e / kpl koon mukaan, Ritva's.

Myös antiikkinen makeisrasia on ekologinen valinta, sillä se jatkaa elämäänsä varmasti vielä pitkään joulun jälkeen. Antiikki ja muut laadukkaat vanhat esineet eivät ole kertakäyttötavaraa.

Tämä pikkuruinen seimiryhmä löytyi antiikkiliike Old Timesista.

Hyvää ja antiikkista joulua!

Antti Kaijalainen

Antti Kaijalainen on Antiikki & Design -lehden toimittaja. Hän on kiinnostunut antiikista ja designista sekä kaikista niiden väliin jäävistä kiinnostavista esineistä.

Seuraa meitä somessa