Retroilua Kaapelilla

Vietin Lauantai-iltapäivän kierrellen Kaapelitehtaalla pidetyssä Retro & Vintage + Design Expo messuilla. Esillä oli keräilijän aarteita alkaen limsapullonetiketeistä, postikorteista, julisteista ja lukematon määrä kippoja, kuppeja, purkkeja ja purnukoita.

Myös designin ystäville oli paljon lasiesineitä, valaisimia sekä myös Arabian uniikkituotantoa. Mikäli on sydämeltään fiftari tai muuten kallellaan periodipukeutumiseen, löytyy messuilta ihania vanhoja mekkoja, kenkiä ja hattuja. Vanhoja taidekirjoja, sisustusoppaita ja historiaeepoksia oli myös kiitettävästi tarjolla. Itseäni ilahdutti erityisesti myös suurempien huonekalujen esilläolo. Esineet oli hienosti kunnostettuja ajan hengen mukaisesti, mutta myös moderniin kotiin sopiviksi. Tässä poimintojani kierroksen varrelta!

 

Birger Kaipiaisen upea esine

 

Väri-ilottelua parhaimmillaan.

 

Upeita naisia entisajan hengessä VintagEijas-osastolla
Arabian kuppia jos jonkinmoista

 

Alavuden suljetun elokuvateatterin penkit on Anu-Riina Ky kunnostanut ja verhoillut uudestaan. Hyvä tilaratkaisu vaikkapa pieneen olohuoneeseen tai mukavuutta omaan kotiteatteriin!

 

Lasten kauppaleikkeihin rekvisiittaa?

 

Toikan vuosikuutioita ja Kaipiaisen keramiikkaa.

 

Nämä ovat aidot 1950-luvun lasit Helsingin Optiikan varastoista. Helsingin optiikka on perustettu jo 1958.

 

Ihastuin erityisesti takana näkyvään vaaleaan linjakkaaseen sohvaan. Mikäli olisin keksinyt sille kotona paikan niin....

 

 

Muoviesineitä arkeen!

 

Katon väripilkkuja

 

Tämä Paavo Nurmen patsas on upea. Sitä on kuulemma valmistettu rahoittamaan varsinaista patsashanketta. Vastaani on tullut tällainen pikkupatsas kerran aiemmin. Tietääkö joku tästä lisää?

 

Ai, mitä itse ostin? Löysin hauskan levynkannen ja lahjoitan sen tauluksi mieheni työpaikalle Punavuoreen, josta niitä hipstereitä löytyy!

 

Tänään sunnuntaina 11.10. ehtii vielä Kaapelille, Retro & Vintage Design Expo on auki klo 10-16.

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa