HRVDE Kaapelilla tarjoaa kiinnostavan kattauksen vintagea

HRVDE- tapahtumassa Kaapelilla oli noin sata myyjää ja huikea tarjonta designia, vintagea, antiikkia ja lukuisia kiinnostavia esineitä. Yleisöä oli paljon ja ainakin itse törmäsin houkutukseen toisensa perään. Kannattaa kuitenkin varata mukaan käteistä, sillä kaikilla myyjillä ei ollut mobile payta tai kortinkäyttömahdollisuutta.

Mia Juusela löysi kauniin kovasti Kukkapuron tuotantoa muistuttavan kasvipöydän, joka oli myyjän mukaan ollut aikoinaan Imatran Kansallispankissa. Leimoja emme kuitenkaan löytäneet. Toiminimi Marja Honkamäen osasto.

Huonekalut tuntuivat tekevän hyvin kauppansa, sillä moni kantoi tuoleja, lamppuja ja pöytiä poistuessaan messuilta ja osassa isompia huonekaluja luki myyty lappu. Hienoa! Muukin tavara tuntui liikkuvan vilkkaasti, sillä hinnat olivat mielestäni kohtuullisia. Olen varma, että messuilta löytyy jokaiselle jotakin, rakastitpa sitten vintagevaatteita, pienoismalleja, tyylikkäitä valaisimia, uniikkikeramiikkaa, designlasia tai esineitä, joilla on tarina.

Tässä poimintojani messuilta, jotka jatkuvat myös huomenna sunnuntaina.

Kaunis art deco -valaisin. Antiikki Maini ja Veli.
Upeat kameekorut. Alhaalla oikealla lähes pienoisveistoksenomainen erittäin kohokuvioinen enkeli on Oscar Lindroosin vuonna 1941 valmistama. Antiikki Maini ja Veli.
Karl Fazerin kaunis rasia 1910-luvulta. Miltäköhän "olki-karamellit" ovat maistuneet? Muijan osasto.
Harvinaista herkkua ovat Grankullan saviteollisuuden valmistamat esineet. Nämä ovat vuosilta 1924-36. Muija.
Kauniita tekstiilejä. Muija.

 

Myös huonekaluja oli tarjolla. Yksityinen myyjä.
Yksityisen keräilijäpariskunnan kaunis osasto. Svenskt Tennin tyynyt houkuttivat minua kovasti. Kuvaushetken jälkeen kaunis sarjapöytä löysi ostajansa.

 

Bongasin messuilta kolme lasten korituolia, joista tässä yksi ihanimmista.
Harri Koskisen suunnittelema Alue, vieressä Wirkkalan Kanttarelli ja takana Franckin Lansetti. Yksityisen keräilijän osasto.
Havannankeltainen Karhulan Säde-sarjan tarjoiluastia. Sarjan on muotoillut Göran Hongell ja se on otettu tuotantoon vuonna 1939. Yksityisen keräilijän osasto.

 

Michael Schilkinin tyttö 1930-luvulta hurmasi Topiquen osastolla.
Birger Kaipiaisen ruotsalaiselle Rörstrandille 1950 -luvulla suunnittelema naisfiguuri. Osto-ja myyntiliike Ajan-Muisto Oy.
Kaunis ruokailuvälinesetti säilytyspussissa, Antiikki Minnan osasto.
Upea antiikkikannu.
Aarikan pässi ja Hangon lakurasioita. Yksityisen myyjän osasto.
Päällepäin luulin vilttiä Metsovaaran suunnittelemaksi, mutta se paljastuikin ruotsalaiseksi,. Tekstiilin on suunnitellut suomalaissyntyinen tekstiilitaiteilija Viola Gråsten, Yksityisen keräilijän osasto.
Beatles-leikekirja 1960-luvulta

 

Mielenkiintoinen kenties instrumenttipöytänä toininyt ruostunut kaunokainen löytyi yksityisen myyjän osastolta.
Kroketti on lempipelejäni. Mailat yksityisen myyjän osastolta.
Tarjolla oli myös vintagea sekä kierrätetyistä kankaista valmistettuja vaatteita ja asusteita. Upeat daamit Eini Immosen osastolla
Pimeneviä iltoja varten ostin kotiimme kauniit Ceasar Stoffin suunnittelemat kynttilänjalat, jotka ovat kuin muunneltava pienoisveistos.

Ps. Pidin tapahtumassa luennon vintagesta ja huomenna, sunnuntaina pidän luennon esineiden eri arvoista ja tarinoista. Tervetuloa kuuntelemaan ja tekemään löytöjä myös huomenna sunnuntaina klo 10-16.

Tervetuloa myös huomenna!!

Merikaapelihalli avoinna huomenna sunnuntaina klo 10-16 järjestäjänä Exponova

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa