Oi Hanko!!

Paistaakohan aurinko missään yhtä kirkkaasti kuin Suomen eteläkärjessä? Kevät on vihdoin tullut, vaikka vähän valkoista vielä maasta löytyikin.  Lumi kimmelsi talojen katoilla muuttuen pisaroiksi, jotka tipahtelivat varomattoman kulkijan niskaan.

Viikonloppuna lähdin kesähuvilallemme siivoamaan sitä kevätkuntoon.Kevätaurinko paljastaa ikkunoiden puhtauden armottomasti. Laitoin näkösuojaksi narsissit Tammisaaren antiikkiliike J.Talsilta ostamaani Singapore-maljaan.
Yleensä Hangosta kirjoitetaan vain kesäaikaan, vaikka talvella se on vähintään yhtä viehättävä. Hiljaisempi tosin.

 

Hanko on täynnä kuvauksellisia yksityiskohtia: tämä kellarinovi sisäpihalla. Ihan kohta maasta putkahtaa esiin jotain vihreää.
Olemme viettäneet monta hiihto- ja pääsiäislomaa sekä viikonloppuja pikkukaupungissa. Siellä on paljon urheilumahdollisuuksia: sisäkentät tenniksenpelaajille ja keilaajille ja golfiakin voi harrastaa pitkälle syksyyn ja kausi alkaa aikaisin keväällä. Parhaimmillaan Hanko on tätä: jäällä reippaillaan ja hieman kauempana melotaan kanootilla. Kuva muutaman vuoden takaa.

 

Puistolampi on romanttisen kaunis kohtauspaikka myös talvella.

 

Vuosi sitten hiihtolomalla kirkkopuistossa oli lunta!

I

Illalla voi herkutella paikallisissa ravintoloissa kuten Origossa, joka on rakennettu vanhaan makasiiniin.

 

Hangon Casinon sali odottaa hiljaisena kesää ja iloista puheensorinaa.

 

Bulevardi 3 sijaitsevassa unelmansinisessä alunalkujaan kauppias Julius Tallbergin 1889 rakennuttamassa talossa on sekä rakennushistoriallista että miljööarvoa.
Hangossa on ollut 1800-luvulla vilkas uskonnollinen elämä, siitä on muistona monia kirkkorakennuksia. Tässä entinen Bethelkappeli, nykyinen Metodistikirkko Ratakadulla.

 

Hankoon voi reissata vaikka kaveriporukalla: siellä on hotelleja, täyshoitoloita sekä pieniä yksityisiä villoja joita voi vuokrata ympäri vuoden. Visiittini Hankoon sai minut niin kaipaamaan sinne pian uudestaan. Ihastuttava täyshoitola Villa Maija on remontin jälkeen jälleen auki 14.3 alkaen.

 

Odotan niin kesää!

 

Hangon matkailusivut

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.