Inkoon antiikkitapahtuman antia

 

Inkoon antiikkipäivillä oli varsinainen yleisöryntäys. Kaartaessani Tapahtumapaikalle, Tykkitielle, oli se täynnä parkkeerattuja autoja. Mukavaa, että niin moni on löytänyt tapahtuman, joka pidettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Paikka on siirtynyt Inkoon satama-alueelta Aktia Areenalle, joka varmaan sääukon tuntien oli ihan viiisas valinta, vaikka upeassa miljöössä jotain menetettiinkin. Tosin tälläkin kertaa taustalla soi elävä trubaduurimusiikki  ja tarjolla oli lohikeittoa sekä itse leivottua pullaa, joten tunnelma oli korkealla.

 Tapahtumassa oli yli 80 myyjää.  Minua viehätti se, että esineistöä laidasta laitaan niin huonekaluja etsiville,  kovan luokan keräilijöille kuin tuunamista ja pikkusälää rakastaville. Mitä monipuolisempi tarjonta, sitä laajempaa yleisöä se myös palvelee.

Upea neliosainen sermi oli mielestäni yksi messujen helmistä. Orientaalista, silkkiin kirjailtua koristeaihetta reunustavat kauniisti veistetyt tammikehykset. Sermi on peräisin Ruotsista, Lennartsnäsin linnasta Tukholman liepeiltä. Hinta 1100 euroa. Punavuoren Antiikki
Yksityiskohta sermistä.
Toisella puolella sermia oli upeita itämaishenkisiä maalauksia.

 

Bruno Mattsonin pöydällä kattaus Wirkkalan henkeen Rosenthalille suunnitelluista Variation astioilla. Esillä vain osa myynnissä olevasta sarjasta. Kippis. Liikkeellä on myös Pop up myymälä Albertinkadulla

 

Mikko Paakkasen Avartelle suunnittelema Nietostuoli, 350 euroa. Kippis Helsinki

 

Messujen eriskummallisin esine. Juorupeili, joka asetetaan ikkunan ulkopuolelle ja voit aamiaispöydästä tarkastella, keitä kadulla kävelee. Näitä näkee mm. vanhassa Porvoossa ja Tammisaaressa. 440 euroa. Stef Antik
Stef Antik osaston tuolipari 180 euroa kappale. Tuolien välissä olevalla Albert Larssonin suunnitteleman Tibro möblersin valmistaman "Alberts-bordetin" (196 euroa) päällä tanskalainen jääpala-astia 45 euroa.

 

Ihastuin messujen järjestäneen Elias Haapmanin valokuvatyöhön. Se on toinen osa "Tähtilapset"-sarjaa. Teos kuvaa intian kodittomia katulapsia. Hinta 700 euroa. Art Sampo
Retrokankaat piristivät Muijan osastoa.
Vintage Point Ltd tuo aarteitaan Yhdysvalloista. Sielläkin oli myynnissä kaunis sermi 220 euroa.
Yksityiskohta sermin toiselta puolen.
Huikea 1:100 valmistettu Titanicin pienoismalli on mallipuusepän valmistama. Aluksen valmistaminen vei neljä vuotta. Hinta 8500 euroa. Kimolan Tupajumin osasto.
Mari Simulssonin kaunis keramiikkatyö, 175 euroa. Mikäli kiinnostuit, älä pelästy, myyjä tuli Ruotsista ja ilmoitti kaiken kruunuissa. siirtämällä pilkun paikkaa saat hinnat euroissa.
Laatutavaran osastolla oli myynnissä Saara Hopean piknikille sopiva juomakori 420 euroa.

 

Kaunis klaffipöytä on kätevä mökille. Se ei vie paljoa tilaa ja auki levitetynä sen ympärille mahtuu jopa kymmenen henkeä. Ootrattu klaffipöytä 650 euroa.Antik Fjalar Sundvikin osastolla
Kaunis ranskalainen puutarhapöytä. Antik Fjalar Sundvik.
Tosi herrasmiehelle nämä kenkien päälle aseteltavat suojat, damaskit, joista Hercule Poirotkin olisi kateellinen. 45 euroa. T.mi Anneli Lilja.
Toivo Niskakosken osasto oli jälleen täynnä keräilijän herkkuja. Edesssä Kaipiaisen kolme keramiikkavatia. Tumman turkoosi Gunnel Nymanin lasimalja 1600 euroa ja Helena Tynellin lasiveistos 600 euroa.
Miklos Pörillä ja Silja Salosella oli tarjolla kaunis setti keittiön koristeeksi.
Tietysti Tykkitiellä oli jotain myös militarian harrastajille. Ulkosalla Finn Enterprisen osastolla minut tutustutti Suomi konepistoolin saloihin Sten Johansson, William Wadstein ja Wilhelm Wadstein. Suomen Armeija myi aikoinaan deaktivoituja Suomi konepistooleita, kunnes huutokauppasi loput 25 000 kappaletta. Yritys osti ne kaikki. Nyt kuitenkin muuttuneiden eu-säännösten vuoksi ne tulee uudelleen deaktivoida.
Wadsteinin mukaan vielä myymättä jääneiden jo kertaalleen deaktivoitujen eli käyttöestettyjen Suomi-konepistoolien uudelleen deaktivointi on todella kallis prosessi. Kuvassa deaktivointitodistus Suomi konepistoolin päällä.

 

Ehdottomasti visiitin väärtti tapahtuma!

 

Inkoon Antiikkipäivät 21-22.7. 2018  klo 10-17

Tykkitie 3 Aktia Areena

 

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa