Kesäretkelle Hankoon?

 

Vietän kesäni aina Hangossa.  Olen kertonut Hankokesistäni mm. "Huvitellaan Hangossa" ja "Kesäpäivä Hangossa" blogeissani. Minulta kysytään usein, mitä kaikkea Hangossa voi puuhata?

Itse rakastan kuljeksia ympäriinsä, imeä itseeni pikkukaupungin tunnelmaa, ihailla vanhojen villojen arkkitehtuuria, maata lasten kanssa rannalla ja syödä hyvin ravintolassa. Hanko on minulle yhtäältä paikka pysähtyä, lukea hyvää kirjaa ja rentoutua, mutta toisaalta myös -jos sillepäälle sattuu- paikka tavata ihmisiä ja syödä hyvin  juhlia HSF:n kattoterassilla aamuauringonnousuun saakka.

Hangon kätketty Helmi on Gunnarsinranta.

Aamuisin käyn joogaamassa Casinonrannassa merijoogassa. On suloista tuntea merituulen puhallus kasvoilla ja lämmin hiekka varpaidenvälissä. Hangossa on upea luonto, kilometreittäin hiekkarantaa jossa voi tehdä ihania, pitkiä juoksulenkkejä. Hankoniemen eteläkärjessä on Tulliniemen luontopolku, jossa voi tutustua ainutlaatuiseen luontoon sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvään kulttuuriperintöön. Hangosta järjestetään myös retkiä läheiseen saaristoon.

 

Kätevin tapa Hangossa liikkumiseen on ehdottomasti polkupyörä.

Keskiviikkoisin järjestetään iltatori, josta olen tehnyt parhaat löytöni: mm. Paavo Tynellin valaisimen. Siellä soi myös elävä musiikki ja auringon paahtamat veneilijät, kesäasukkaat ja paikallset kohtaavat toisensa. Hangossa on myös lukuisia kirpputoreja, joista olen kertonut aiemmassa blogissani. Lisäksi kesäisin piderään ex-tempore pihakirppiksiä, joissa pääsee piipahtamaan mitä ihanimpien talojen pihapiirissä.

Bulevardin katukuvaa

 Hankoon voi tehdä päiväretkiä, mutta siellä on ihanaa myös viettää pitempiä aikoja. Entä missä yöpyä? Ihana yöpymispaikka on erikokoisista asunnoista koostuva  Villa Flora, joka sijoittuu Bulevardille, ihan ydinkeskustaan. Villa Flora on entinen postikonttori. Se on saanut uuden nimensä sisustuksesta, joka on kukka-aiheinen.  Vintiltä löytynyt vanha kasvisto inspiroi sisustajia Susanna Renlundia ja Anna Vuorelaa;  niistä tehdyt taulut sekä huoneiden tapetit ja tyynyt toistavat kukkaisteemaa.

Vanha postikonttori sivurakennuksineen on siirretty Hankoon Karjaalta. Räjäytystyöt perustuksia varten on tehty vuosien 1873-74 vaihteessa. 1890-luvulla rakennusta on laajennettu. Rakennukset edustavat Hangon keskustan vanhinta rakennuskantaa.
Vanhan kasvisto on kerätty tauluiksi huoneiden seinille.
Ihastuttava sohva.

 

Villa Florassa on kaksi yhden huoneen asuntoa, kaksi kahden huoneen asuntoa ja yksi kolmen huoneen asunto. Kuvia on napsittu vähän jokaisesta. Lisäksi pihapiirissä on pieni oma talo, jota voi vuokrata. Villa Flora on perheyritys, jota pyörittävät isä ja tytär: Henna Ström ja Esa Aarnio. Heillä on myös toinen, designteeman ympärille rakentunut  Hotel Bulevard saman kadun varrella. Molemmat ovat auki koko vuoden

Hangon matkailutoimiston vinkkejä lomailullesi Hangossa

 Hangon tapahtumia  löytyy linkin takaa, joista suosikkejani ovat mm. Teatteritreffit, Taste Hanko, Hangon Regatta, Tennisviikot ja Sea Horse Week

Katja Weiland-Särmälä

Katja Weiland-Särmälä on väitöskirjaa tekevä taidehistorioitsija ja historioitsija sekä löytöretkeilijä kauneuden, designin ja taiteen maailmassa.

Seuraa meitä somessa