Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ*

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa eri lainojen ja luottojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Lainoja yhdistettäessä haetaan yhtä lainaa, joka kattaa kaikki aiemmat luotot. Tällä lainalla maksetaan aiemmat luotot pois, jonka jälkeen voidaan keskittyä lyhentämään vain yhtä lainaa.

Erityisesti silloin, kun luottoja on kertynyt paljon, voi lainojen yhdistäminen tuoda selvää säästöä arkeen. Säästöä saavutetaan sillä, että useiden luottojen kulujen sijaan maksettavaa kertyy vain yhdestä. Tavoitteena on myös löytää laina edullisemmalla korolla.

Käsittelemme tässä artikkelissa tarkemmin sitä, kuinka yhdistelylainaa haetaan, ja mitä sen hakuprosessissa on hyvä huomioida.

Yhdistelylainan tavoitteena on saavuttaa säästöä

Yhdistelylainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi yleensä silloin, jos on ehtinyt kertyä useampi laina tai luotto. Luottokorttivelasta, osamaksuista ja vakuudettomista kulutusluotoista voi kertyä kuukausittain huomattava summa sekä korkojen että muiden kulujen vuoksi. Useat erilliset maksut tekevät myös talouden hallinnasta huomattavasti vaikeampaa.

Yhdistelylainaa hakiessa tavoitteena on useiden erilaisten lainojen ja luottojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi, minkä jälkeen maksetaan vain yhtä lainaa kuukausittain. Tavoitteena on tietysti alhaisemmat luottoihin liittyvät kulut, kun tilinhoitopalkkioita ja muita kuluja kertyy vain yhdestä lainasta. Lainaa hakiessa pyritään myös saamaan uusi laina edullisemmalla korkoprosentilla, jolloin säästöä voi saavuttaa myös korkokuluissa.

Kun haetaan yhdistelylainaa, haetaan lainaa vain nykyisten velkojen maksuun ja lainojen yhdistelyyn. Tarkoituksena ei ole ottaa lisää lainaa, vaan saada talous parempaan tasapainoon yhdistämällä vanhat.

Budjetin laatiminen

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa selvittämällä tämän hetkinen velkojen määrä sekä tekemällä omalle taloudelle budjetti. Luottojen määrän voi yleensä tarkistaa verkkopalveluista tai kysyä suoraan luottoja myöntäneiltä tahoilta. Kannattaa myös laskea, kuinka paljon tällä hetkellä menee kuukausittain luottojen takaisinmaksuun.

Tämän jälkeen on aika tehdä oman talouden budjetti. Mikäli luottojen takaisinmaksu ei tällä hetkellä tuota ongelmia, kannattaa uuden lainan kuukausilyhennys valita vähintään yhtä suureksi.

Sopiva kuukausilyhennys löytyy vähentämällä menot kaikista tuloista, jolloin jäljelle jäävällä summalla voi lyhentää lainaa. Budjetin laatiminen voi vaatia hieman aikaa ja vaivaa, mutta se on tärkeä askel kohti taloudellista vakautta.

Yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

Kun budjetti on laadittu, ja on tiedossa, kuinka paljon lainaa tarvitaan, on aika kilpailuttaa yhdistelylaina. Kilpailuttaminen tarkoittaa eri lainantarjoajien vertailua erityisesti lainan hinnoittelun perusteella. Tämä auttaa löytämään edullisimman mahdollisen lainatarjouksen, jolloin voi välttyä maksamasta liikaa.

Yhdistelylainan kilpailuttaminen onnistuu helposti erilaisten vertailusivustojen kautta, jolloin sivustot kilpailuttavat lainat hakijan puolesta. Tämän jälkeen saa tarjouksia, joita vertaillessa on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Tämä sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset tarjoten parhaan mittarin vertailuun.

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos on kertynyt useampia vakuudettomia lainoja, luottoja ja osamaksuja. Kannattaa kuitenkin tehdä huolellinen budjetti ja kilpailuttaa yhdistelylaina ennen päätöksen tekemistä. Näin voi varmistaa, että saa lainojen yhdistelystä parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Seuraa meitä somessa